Cezar Paul-Badescu are treizeci si ceva de ani, lucreaza de ani buni in domeniul revistelor de life-style din Bucuresti, acum este editor coordonator la <> si, peste toate astea, scriitor. Cu alte cuvinte, mai exista si scriitori care nu cersesc pe la Uniune, ci muncesc si... scriu. Cele doua actiuni nu sint atit de incompatibile cum se crede. Este o noua virsta a literaturii romane si cred ca acesti oameni tineri, lipsiti de ifosele scriitorilor rasfatati de vechiul regim si pusi serios pe treaba (cu alte cuvinte pe scrisul profesionist), vor schimba cu adevarat fata provinciala si obosita a literaturii romane actuale. Cartea lui Cezar Paul-Badescu (deschisa cu o prefata de Mircea Cartarescu, foarte interesanta si lamuritoare despre noua literatura) este o colectie de texte in proza, biografiste si extrem de placute la lectura, scrise parca in gluma, ca un exercitiu intre prieteni. Cine nu intelege aceasta conventie si nu intra in jocul serios-umoristic pe care il propune autorul, va avea impresia ca citeste <>. Dar cartea lui Cezar Paul-Badescu asta si face, deliberat, isi selecteaza adica cititorii in functie de umorul lor si de un anumit gust pentru delicioase inutilitati.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.