Romanul Vizuina de Norman Manea, recent aparut la Editura Polirom, este o sinteza a celor mai importante particularitati ale scrisului autorului mai sus amintit. Sinteza si recurenta, am putea zice. Sint mentinute intacte calitatile si defectele unei intregi opere. Sa le luam pe rind. Marile reusite sint de ordin stilistic. Fraza e aproape poetica, in sensul expresivitatii, clara si percutanta. Formularile par inedite, fara a fi insa artificiale, fortate, chinuite, cum se intimpla in unele cazuri cind se doreste prea mult obtinerea efectului de nou. Noutatea provine dintr-o situare atipica in raport cu universul obsesional transcris incetul cu incetul. Romanul contine o deloc neglijabila componenta eseistica. Bine articulata si convingatoare. Logica ilogicului e stapinita cu abilitate, forta gindului transcende vizuina de carne a celui ce pune totul sub semnul intrebarii. In pasta eseistica sint prinse si unele istorii, unele naratiuni-parabola. […]
Vizuina lui Norman Manea este mai mult un eseu, compus din tuse complementare de aceeasi natura si, privit la macroscop, un poem tulburator.

Related products

SERIA DE AUTOR Norman Manea

Vizuina

Norman Manea
INDISPONIBIL
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.