Editura Polirom a lansat, in cadrul Salonului de Carte si Presa si al colectiei sale <>, volumul <>, care marcheaza debutul literar al ziaristului Cezar Paul-Badescu. Volumul este, asa cum l-a caracterizat autorul, <>, iar Mircea Cartarescu l-a definit in ampla sa prefata ca <>. Ioana Vlad: Ce fel de penibil infatiseaza cartea dvs. de debut?Cezar Paul-Badescu: E vorba de un penibil in care foarte multi se vor regasi daca fac un minim exercitiu de sinceritate. Penibilul vine din toate pozele eroice, din statuile pe care ni le construim noi insine, impotriva carora am scris aceasta carte. E penibilul meu personal si al vremii in care traiam, un penibil pina la urma asumat. Comunismul a fost odios, dar eu n-am avut de-a face cu aceste lucruri. In fond, cred ca si viermele care se naste si traieste in balegar crede ca are o copilarie fericita.I.V.: Stiu ca ati facut parte din cenaclul de la Litere al lui Mircea Cartarescu, care semneaza prefata cartii. Cum v-a influentat intilnirea cu dinsul?C.P-B.:Inca dinainte de cenaclul lui Mircea Cartarescu, eu si un grup de colegi (Razvan Radulescu, T.O. Bobe, Sorin Ghergut) am format un cenaclu ceva mai special, grup de creative writing. Dupa aceea a aparut cenaclul lui Cartarescu, care mi-a dat o prietenie, a insemnat foarte mult din acest punct de vedere, apoi ne-a dat o anumita deschidere a dialogului, am invatat sa dialogam si asta insemna foarte mult.I.V.: Cum se impaca literatura cu jurnalismul?C.P-B.: La Dilema  fac o munca de placere. Fiind o revista culturala nu cistig prea mult. Se impaca destul de greu, daca te epuizezi prin texte circumstantiale, care se leaga de realitatea imediata. Nu mai ajungi sa scrii si literatura. Dar trebuie sa traim, asta e.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.