Fiul meu plecat de acasa la 19 ani. Si eu am luat-o foarte usor, ca si cum n-as fi inteles ce se-ntimpla. A plecat cu o chitara pe umar si cu un mic bagaj. Ma gindesc ca eu in locul lui nu as fi rezistat. Am o mare admiratie pentru momentele lui de deznadejde, de disperare. Imi spunea «Ma simt ca intr-o pivnita, in intuneric, nu stiu ce sa fac, incotro s-o iau». E ingrozitor sa fii intr-o lume cu totul si cu totul diferita. A strins din dinti si a rezistat. Si cand imi spune «Eu am un capital de singuratate care-mi da dreptul sa vorbesc», eu il inteleg. Are un capital pe care eu il respect. La virsta aia a facut facultatea in limba japoneza. Putea sa o faca in limba engleza, dar a vrut sa fie cu japonezii la un loc. A inceput in Romania, a studiat un an japoneza aici, apoi a intrat la facultate cu toti japonezii in rind. Trebuia sa stie sa scrie, sa citeasca. E talentat la limbi straine si asta l-a ajutat. La 14 ani am stiut ca trebuie sa bifeze anumite competente fara de care nu te poti descurca in viata. Sa stie doua-trei limbi straine, sa foloseasca un computer, astea sint minim... Dupa aia incep amorurile, moda, zapacelile virstei. Ce n-a invatat Ionut nu mai invata Ion.
[...]
Cind ne intilnim, facem simpozioane... Sint onorata ca am un asemenea copil. E o mare onoare sa am un copil ca el. Nu exista satisfactie mai mare pentru un parinte decit sa poti sa stai cu copilul tau de vorba, fara sa te gindesti ca e copilul tau, (dar, sigur, e copilul tau! ), asa cum stai ore in sir de vorba, ca-n vremurile bune, cand abia ai cunoscut pe cineva... Petreci cu el timpi asemeni celor pe care-i depeni la inceputul unei relatii.
Nu vreau sa spun ca am fost o mama desavirsita. Sint plina de culpabilitati si eu. Dar ma uit la altii... Vine copilul, ia o cratita, da un telefon si pleaca. Nu au conversationism. Nu discuta, nu toaca. Mie-mi place sa am simpozioane. El imi spune ca si-a dezvoltat un simt analitic. Si intreb: «Ce e rau in asta?!». Iar el imi raspunde: «E un blestem». Insa eu cred ca e mai bine sa ai simt analitic decit sa nu ai nimic in cap.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.