Exista chestiuni asupra carora documentarea livresca, oricit de stralucita ar fi mintea care citeste si oricit de intinse lecturile, este insuficienta. Mai e nevoie si de o minima experienta personala. A scrie din exterior despre problemele identitare, ca si despre cele sexuale, incumba riscul de a scapa ceva. Iar acest ceva poate fi esentialul. Dintre toti cei ce discuta pasionat, prin diverse publicatii, cazul Sebastian, readus in atentie de exceptionala carte a Martei Petreu, Diavolul si ucenicul sau: Nae Ionescu – Mihail Sebastian, mi se pare ca aproape nici unul nu poate invoca o experienta similara. Vorbim – cei mai multi dintre noi din carti si din ziare. Poate de aceea ne scapa atitea lucruri. Si nici macar cartile si ziarele nu ne ofera materialul complet pentru discutie. Mai ales atunci cind Diavolul afirma ca valoare suprema Viata. Si atunci cind isi cucereste ucenicul dindu-i iluzia libertatii absolute, cind il cistiga spunindu-i: „Scrie ce vrei”.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.