In orice caz, Prozac nu e ceea ce pare: o carticica distractiva, facuta din fragmente adunate de ici si de colo. Ca, pina la urma, functioneaza si ca remediu „antidepresiv”, cum spune, in gluma, autoarea, indulcind „surparile din suflet, mohoreala, tristetea lesinata” – e adevarat. Gresit ar fi sa ne inchipuim ca e doar atit. Si autoarea insasi ne ademeneste, nu fara un ascuns zimbet ironic, sa credem asta, pretinzind ca textele din acest volum ar semana cu niste „nasturi desperecheati, mosoare, resturi de panglici”, maruntisuri, prin urmare, din care nu s-ar putea scoate (ca sa prelungim metafora „textila”) o haina pe care sa o poti imbraca. Si de ce nu? Caci in sertarele si sertarasele Prozacului nu sint pastrate doar panglici si nasturi, ci si suficiente gheme si/sau bucati de stofa de culori asortate si dimensiuni potrivite. Prozacul Adrianei Babeti este, in fond, (si) o carte in care vedem cum se tese, pas cu pas, naratiunea. Doar ca, foarte grijulie, scriitoarea nu si-a lasat firele la vedere, cum neglijent procedeaza alti autori de proza autoreferentiala, dind impresia ca textul curge de la sine, fara intortocheri „tehnice”.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.