Spre deosebire de creatia poetica, strinsa in volume dupa multi ani de gestatie, scrisorile de dragoste ale lui Leonid Dimov au farmecul, dar si stingaciile tineretii. E firesc, intrucit ele acopera intervalul 1943-1954, infatisindu-1 pe autor (nascut in 1926) in faza unei adolescente de care se desprinde cu greu. indragostit pina peste cap de o fata cu poeticul nume Lucia Salam, care viseaza la o cariera de balerina zguduind Parisul artistic si monden, viitorul poet penduleaza intre mesaje inflacarate, de un pronuntat idealism, si epistole inflamate, rele, coborite la tonul si stilistica vulgaritatii. intr-un moment de amarnica suparare, iritat la maximum de faptul ci Lucia nu se arata cu totul insensibila la aspectele fizice ale iubirii, cavalerul ii comunica... dimensiunile podoabei sale barbatesti (lungime plus diametru). Din corpusul de corespondenta lipsesc epistolele feminine (apar doar citeva rinduri, lamuritoare asupra stilului celei care le semneaza), astfel ci nu avem posibilitatea de a inregistra contrareactia la o asemenea reactie, contraatacul la un asemenea atac suburban. Le putem totusi aproxima. Dintre cei doi, prin toate chinurile iadului erotic trece Leonid Dimov, care isi face din Lucia o icoana si e scuturat de friguri cind aceasta nu pare intocmai. Lumina pe care o proiecteaza asupra ei nu este una realista, ci lucitoare, amagitoare ca o foita de aur. E normal, atunci, ca ea sa fie diminuata de aproape fiecare gest real, omenesc, femeiesc al iubitei divinizate. Orice ar face si ar spune, nu s-ar ridica la inaltimea la care a ridicat-o indragostitul.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.