Pentru cine nu il cunoaste pe Paul Cornea (presupunere, fireste, absurda pentru orice intelectual cit de cit interesat de critica, istorie si teorie literara), cele 23 de comunicari cuprinse in volumul Delimitari si ipoteze ar putea constitui o introducere numai buna. Regasim aici, inainte de toate, calitatile celui care a scris Originile romantismului romanesc ori Interpretare si rationalitate: un profesionist desavirsit, de o acuratete impecabila a informatiei si de o precizie aproape maniacala a expresiei; un hermeneut care conjuga exemplar „aproapele“ analizei de text cu „departele“ cadrelor istorice; o inteligenta mereu vie, care iubeste speculatia hi-tech, dar ii uraste pe speculantii de sofisme; si, nu in ultimul rind, un excelent causeur, care se pricepe sa sufle ironic colbul de pe cronicele nu foarte batrine (precum in relatarea „sarbatorii revolutionare“ din 6 septembrie 1848), dar si sa portretizeze cu acuitatea unui David Lodge vedetele umaniste ale universitatilor occidentale din ultimele decenii.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.