Cam totul e fictiune. Sa transmiti realitatea e treaba presei. Din momentul in care decupezi niste personaje si intimplari din realitate si le montezi intr-un anumit fel, vorbim deja de fictiune. Cit de autobiografica poate fi o povestire in care personaj central e mama mea, in virsta de vreo zece ani? Da, pare sa aiba legatura cu mine, prin felul in care povestesc, pare sa fie autobiografie, dar va dati seama ca, tehnic vorbind, a fost o mica problema sa am acces la realitatea de pe vremea cind mama mea era copil... Ca sa nu mai zic de emotiile pe care le am legate de reactia mamei la lectura cartii. Scriu ca si cum eu am fost martor la evenimente si nu cred ca ea o sa fie de acord ca ala e adevarul, ca aia e realitatea... In toate povestirile mele sint bucati din autobiografie, dar niciodata folosite ca sa evoc nostalgic momente glorioase din viata personala, ci doar pentru ca acolo exista un fir narativ de la care pornesc pentru a dezvolta o poveste care sa spuna ceva inedit cititorului, fie el roman, grec o ori chinez.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.