O poveste de dragoste. Am incercat sa pun problema fundamentului filosofic al acestui sentiment in vremea noastra. Mi-am pus doua intrebari: ce inseamna dragostea acum si cum putem scrie despre ea? Mi-a placut o remarca a lui Denis de Rougemont, care scrie, despre romanul Tristan si Isolda, ca "literatura occidentala moderna incepe cu acest roman despre minciuna, adulter si inselatorie". Nu sta scris pe nicaieri ca, dupa ce cavalerul pleaca la razboi, sotia primeste mesajele de afectiune ale trubadurilor si ca toate aceste legaturi, de fapt, se consuma. Tot ce s-a construit ulterior porneste de la demolarea unui mit, cel al puritatii. Ar trebui sa reevaluam conceptele de "pur/impur". Nu ar trebui sa functionam in mod conflictual, sa ne mai straduim sa demolam tabuuri, cind ele au fost de multa vreme demolate. De aici mi-a venit ideea celei de-a doua carti. In plus , am ajuns la o virsta considerata, in mod conventional, de granita, cind stam "calare" pe doua decenii. Personajele mele stau calare pe doua lumi, vor descoperi cititorii pe care...Oamenii de virsta noastra au experienta minciunii, a dedublarii, se stie ca am trait o perioada in care trebuia sa vorbesti voalat pentru a supravietui. M-a urmarit acest limbaj dublu, aceasta dedublare.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.