Cartea este o mana cereasca pentru istoricul literar. Exista in ea evocari spectaculoase de prieteni sau neprieteni scriitori, creionati ori incondeiati cu o putere de fixare caracterologica remarcabila. Exista aici date de acut interes pentru intelegerea procesului de formare si de creatie a Ilenei Malancioiu, adica a unui mare capitol din istoria poeziei, Ileana Malancioiu fiind un capitol de istorie literara. Apoi exista citeva analize surprinzator de adinci ale cartilor fundamentale din epoca in care s-a format Ileana Malancioiu, exista, si poate acesta este lucrul cel mai important din aceasta carte de convorbiri, repere pentru reconstituirea atmosferei sociale si psihologice a epocii aceleia de un tragism obscur, in care climatul era aranjat de climatizoarele de sera ale partidului, iar noi nu puteam sa facem altceva decit sa respiram in aceasta atmosfera densa si imbicsita. Ileana Malancioiu este un martor plauzibil si creditabil, care contrazice prin tinuta ei intelectuala, prin biografia ei, prin modul ei de a fi, imaginea maculata a scriitorului roman, cu moralitatea lui precara, gata oricind de compromisuri si de aranjamente.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.