Inainte de angajarea la CNSAS nu stiam mai nimic despre Securitate, desigur in afara legendelor urbane din «Epoca de Aur» si a bancurilor vehiculate, cu brio, dar si cu o teama incitanta. Desigur, am avut norocul sa ma nasc suficient de tirziu, astfel incit Securitatea sa ramina pentru mine doar un bau-bau teribil, dar totusi impalpabil. Asa ca, in 2000, cind am luat primul contact cu Securitatea reala (atit cit poate fi ea perceputa si inteleasa din dosarele ajunse la CNSAS) am avut un adevarat soc. Parte, datorita structurii mele temperamentale, parte datorita profunzimii in care patrunsese aceasta in vietile noastre. Nu in ultimul rind, s-a nascut o anumita dezamagire fata de oameni, fata de modul in care un om se poate comporta in anumite situatii. Precizez ca nu blamez pe nimeni, nu am fost in locul celor urmariti de colaboratori ai Securitatii, doar ca dusul a fost cam rece si cam brusc; poate era necesar sa ma maturizez?!
Mihai ALBU, in Suplimentul de cultura, 2-8 august 2008
Cultele din Romania – Carmen Chivu-Duta
Prin aceasta serie de carti am dorit sa prezint documente inedite, intr-o maniera cit mai apropiata de izvorul lor: dosarele intocmite de fosta Securitate. Am intentionat ca, spre deosebire de alte carti din acest domeniu, interventia noastra sa fie minimala, astfel incit cititorul sa poata trage concluziile singur, pe baza celor prezentate de noi. In acelasi timp, subiectele pe care le-am abordat sint unele deosebite, putin dezbatute pina acum. Prin acest stil de prezentare am sperat ca publicul tinta sa cuprinda si tinerii care nu au trait in acele timpuri si care nu pot intelege din cartile de istorie prin ce au trecut parintii si bunicii lor.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.