Nu stiu in ce masura e unic in peisajul publicistic romanesc, dar m-as bucura sa fie macar un inceput. In ceea ce priveste semnificatia, Dan si cu mine am intentionat de la inceput sa elaboram o carte care sa dezvaluie – macar partial – problemele intimpinate de femei intr-o societate care a ajuns sa combine modelul traditional, in mare masura patriarhal, cu modelul egalitarist impus de comunism. Rezultatul a fost un hibrid care, cum se vede in multe dintre textele volumului, ii impunea femeii o identitate dubla si o povara suplimentara: fara a fi scutita de muncile casnice, pe care le-a «mostenit» prin traditie, ea trebuia sa «performeze» eficient si ca «tovarasa de drum», partenera de munca si viata, cu slujba si obligatii identice cu barbatii. Tovarase de drum nu este insa o alta istorie a comunismului, istoria femeilor... Reprezinta o alta perspectiva, eu zic ca mai cuprinzatoare si care contine in mod cert multe lucruri ignorate pina acum. Si ar mai fi ceva ce tine de semnificatia cartii: pentru a obtine o imagine de ansamblu coerenta si completa, avem nevoie si de istoriile particulare, de perspectiva multipla.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.