Ingineria e tocmai ceea ce Sociu face impecabil. (Sociu este remarcabil de cerebral pentru un poet – sau pentru cliseul de poet.) Urbancolia e un roman capitalist: satisface cererea. Toate marfurile care fac rating in proza curenta sunt convocate aici: autofictiune, teoria conspiratiei (acest must have al elitei fictiunii contemporane), plus comunism, inclusiv in varianta post-. Plus un citat pe coperta unu din Pascal Bruckner, cel caruia ii este „adresat” romanul. Apreciez mult la Sociu cum functioneaza dialectica detaliu-constructie. E oricum remarcabil (dat fiind detaliul ca e poet) cum lucreaza in regim de proza pe secvente scurte: economic, fara a scinda directia, alternind efectele fara a da in stridente. Dar e si mai remarcabil, dat fiind ca traim intr-o literatura de romancieri cu gindire si dotari pentru proza scurta, cum Sociu scrie pe secvente scurte cu ochii la the big picture.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.