Intr-adevar, asa cum spuneam si in prefata cartii, orice individ cu un minimum de bun-simt al comparatiei isi poate da seama imediat de DIFERENTELE enorme intre noi si Ceilalti din Europa. Nu, noi nu opunem Absurdistanul romanesc cu al sau ilustru ambasador Eugen Ionesco, Paradisului Occidental dintr-un motiv foarte simplu: pentru noi, Occidentul NU este... paradisul! Am cunoscut Occidentul prea bine, inclusiv in aspectele sale delicate, ce ramin ascunse la o prima vedere, superficiala. O prima vedere si o cunoastere care in genere scapa oamenilor politici, diplomatilor, ambasadorilor culturali etc. Noi am trait oarecum viata unor «capsunari» pas comme les autres: noaptea masteranzi si doctoranzi, ziua, lupta continua pentru supravietuire. Or, tocmai aceasta lupta ne-a dus in contact direct cu realul. Pentru mine cel putin, comparatia nu este mama relelor, ci avantajul competitional pe care il am in comparatie cu alti intelectuali ce nu au avut ocazia sa aiba experientele mele sociale si profesionale. Pe un blog, cineva din strainatate care ne comenta cartea (USA, banuiesc) spunea ca doar ne plingem si nu ne-am cautat dupa intoarcerea in Romania un job pe masura. Cred ca nu a inteles nimic din exercitiul comparatiei si din valoarea operationala a enervarilor noastre. Dar arata si dimensiunea sociala a acestei carti.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.