Data de 29 mai 1453 este, probabil, una dintre cele mai cunoscute si vehiculate date din istoria medievala europeana. Si pe buna dreptate, caci ea marcheaza sfirsitul unei entitati istorice cu o vechime de 1000 de ani, care se socotea a fi continuatoarea Imperiului Roman si, totodata, aparatoarea <>. Cartea reputatului bizantinolog Donald M. Nicol se numara printre numeroasele lucrari consacrate evenimentului indeobste numit <>, dar se distinge printr-o abordare inedita, fiind construita in jurul figurii lui Constantin al II-lea Paleologul. Donald M. Nicol relateaza povestea ultimului imparat al romanilor, personaj istoric si mitic deopotriva. Faptul ca ea este construita cu atita grija pentru continut, dar si pentru forma in care este redat acesta, autorul preferind stilului stiintific arid unul mai degraba literar, accesul publicului larg, nu impieteaza cu nimic asupra eruditiei si valorii lecturii.
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.