Stabilind din capul locului ca virtualul nu se opune nici realului, nici umanului, autoarea trece in revista cele mai importante momente ale ontologiei, asa cum se prezinta ea la ora actuala, cind milioane de oameni isi muta, mai mult sau mai putin, viata in spatiul virtual. Cyborgul, adica «interfata intre organic si cibernetic», avatarul, adica «limita intilnirii dintre uman si reprezentational», si entitatea transgenica, «conlucrarea intre biologic si tehnologic», sint personajele principale ale acestui studiu dedicat modului in care corpul uman se modifica odata cu tehnologizarea accelerata. Autoarea urmareste, pe de-o parte, ceea ce Jean Baudrillard si Paul Virilio descriau cu multi ani in urma drept «tehnoapocalipsa», adica o dizolvare a ceea ce inseamna uman in fata a ceea ce aduce masina, iar pe de alta parte, teoriile cyberfeminismului, miscare care la noi este deocamdata un simplu exotism printre multe altele. Ce incearca Lucia Simona Dinescu in studiul ei nu este sa dea verdicte: nu adopta nici discursul panicard al scolii franceze, nici relativismul si nici nu trece cu vederea inconsecventele feministelor. Ci incearca sa puna la indemina cititorului un aparat bine documentat cu ajutorul caruia acesta sa poata intelege mai bine care sint radacinile acestui fenomen si ce anume s-a schimbat la nivelul destul de des ignorat in acest domeniu, cel al corporalitatii, odata cu patrunderea tehnologiilor savante din cartile de cyberpunk in viata cotidiana.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.