Cum repara soldatul gramofonul nu este, asadar, un tutorial despre reparatii casnice, ci un roman care anul trecut, cind a fost lansat in Germania, a facut furori. Prin aceasta carte si-a facut Sasa Stanisic debutul, pentru care a fost nominalizat chiar si la Deutscher Buchpreis si care s-a tradus, in decurs de un an, in douazeci de limbi. La 28 de ani, Stanisic, care s-a nascut in Bosnia, pentru a pleca, la 14 ani, alaturi de familia sa, in Germania, rescrie, folosindu-se de trambulina fictiunii, istoria unei familii care traverseaza razboiul din fosta Iugoslavie. In ziarul german Die Welt se vorbeste despre aceasta carte ca despre «un manual de istorie a unei patrii pierdute si un album de familie plin cu instantanee tragicomice», iar alte publicatii ii atribuie numai insusiri din familia calitatilor greu de pus la indoiala. Cum tarile sud-est europene nu-si cunosc una alteia prea bine literatura, fiecare dintre ele aspirind catre familiarizarea cu scriitorii Occidentului sau cu aceia ai tarilor exotice, aparitia unei carti scrise de un bosniac germanizat, care diseca printr-o formula poetica un conflict de care fictiunea nu s-a prea atins pina acum, reactiveaza o parte din lucrurile valoroase aflate foarte la indemina, dar pe care le trecem din reflex cu vederea.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.