Philippe Claudel a debutat la 37 de ani, lucru rar in literatura franceza contemporana, si activeaza deopotriva in mediul universitar. Relatia sa cu literatura e una foarte clara: «Nu sint interesat sa-mi povestesc viata pentru ca nu e interesanta. Pe mine ma intereseaza sa spun povesti, sa le imaginez, oamenii au nevoie de povesti». Aceasta optiune antibiografica se mentine constant in romanele sale. Alaturi de «munca de stil, de scriitura»: «romancierul e un artizan, spune Claudel, de aceea incerc sa lucrez atent imaginile, comparatiile, sa gasesc echilibrul intre o limba simpla, poetica si una care sondeaza adincimile». Accentul pica pe tragic: romanele construiesc tragismul unei perioade, dar nu sint triste. Doar asa se poate examina conditia umana, pentru ca romanul este «un microscop, o lupa asupra individului si societatii», sustine Claudel. Fara indoiala, Philippe Claudel e un autor atipic in spatiul francez. Interesat de evenimentele istoriei contemporane, cum ar fi razboiul din fosta Iugoslavie, el se declara autorul unor romane europene, care descopera o memorie a spatiului si faptelor europene. Mergind pe o teorie kunderiana a romanului, Claudel nu uita ca aceste constructii sint deopotriva acte de cunoastere si divertisment.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.