Tema exilului si a cautarii sint, astfel, principalele teme ale acestui roman sofisticat, care seduce prin aproape fiecare fraza. Darurile pe care si le fac, reciproc, Teodor si Palatinus, sint daruri esentiale, iar elanul acestui schimb depaseste, poate, frumusetea, atit de laudata in roman, a literaturii si a cartilor, in general. Cautindu-se pe sine, cel de odinioara, Teodor il gaseste pe Palatinus, cu increderea acestuia in frumusete, iar Palatinus, nestiind bine ce (mai) asteapta, gaseste un prieten care ii va deschide drumul catre lumea cea mare. Pentru cei interesati de romane realiste, pline de savoarea imediatului, literatura lui Catalin Dorian Florescu face figura de printesa indepartata: ea se inscrie in categoria de elita a unui roman tipic european, in care temele universale sint abordate cu echilibrul rafinat, dar nu lipsit de emotie, al afectului de tip occidental. Autor deja de succes in Elvetia, si nu numai, scriitorul apartine, prin limba in care scrie, literaturii germane, dar trebuie sa ni-l revendicam fara nici o clipa de ragaz. Pe deasupra obstacolului unei limbi straine, el vine, prin tematica romanelor sale, in cautarea noastra, iar noi am pierde enorm daca am rata intilnirea cu el.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.