E clar, Elif Shafak atinge un subiect cit se poate de sensibil in acest roman. Genocidul armenilor din 1915 este inca negat cu tarie de catre Turcia, iar sa afirmi contrariul nu-i chiar un lucru de joaca: risti cel putin o condamnare la inchisoare pentru «insulta la adresa Turciei». Dupa Orhan Pamuk, e rindul scriitoarei de origine turca Elif Shafak sa stirneasca astfel de controverse, cu romanul Bastarda Istanbulului – desi subiectul exploziv este destul de grijuliu ambalat intr-o poveste stufoasa de familie care penduleaza intre America si Istanbul. Asadar, avem pe de-o parte, o tinara pe nume Armanoush, ai carei parinti – tatal armean si mama americana – sint divortati. De la divortul acestora fata isi imparte existenta nu numai intre cei doi parinti, unul in Arizona, celalalt in San Francisco, dar si intre doua culturi. Ca si cum asta n-ar fi de ajuns, mama sa se recasatoreste nici mai mult, nici mai putin decit cu un turc, pe nume Mustafa. E momentul pentru Armanoush sa plece la Istanbul, in cautarea radacinilor... Aici e primita cu bratele deschise de familia tatalui ei vitreg, pe care acesta n-o mai vizitase de 20 de ani. Se trezeste intr-o casa populata de patru generatii de femei, cea mai tinara dintre ele fiind Asya, bastarda din titlu, fiica ilegitima a celei mai mici dintre cele patru surori ale lui Mustafa. Intre cele doua tinere femei se naste o legatura puternica datorata dorintei lor comune de a afla cine sint cu adevarat. Si vor afla, intr-un final de-a dreptul surprinzator si plin de simboluri.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.