Initial, am crezut ca am in fata un volum despre concepte si institutii de securitate limitate la nivel national. Citind cartea, am descoperit insa rezultate remarcabile ale eforturilor de cercetare academica, studii sincronizate la dezbaterile teoretice contemporane si, ceea ce este foarte important, modele de analiza care depasesc granitele nationale. Originalitatea lucrarii consta in special in formularea politicii de securitate ca domeniu al politicilor publice. De altfel, in prima parte a volumului, editorii prezinta in detaliu aceasta abordare, oferindu-ne o interesanta viziune asupra studiilor de securitate. Perspectiva lor asupra principalelor teme si dezbateri este insotita si de o provocatoare agenda de dezvoltare a domeniului. In celelalte doua parti, volumul ofera un algoritm practic de elaborare a politicilor si strategiilor de securitate nationala, printr-o serie de capitole ce prezinta detaliat concepte si studii de caz. Este, asadar, demna de remarcat stradania editorilor de a coordona o echipa numeroasa de autori, majoritatea cercetatori sau profesori la prestigioase centre de cercetare sau universitati din Romania, Marea Britanie, Elvetia, Statele Unite, Spania si Australia.
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.