Eram, alaturi de prietenul meu Marius Scarlat, stabilit in Franta, pe Coasta de Azur, in compania familiei Cameli, din Toulon. Eu, intr-un mic entuziasm, le-am spus ca, dupa parerea mea, Provence si Coasta de Azur sint paradisul pe Pamint. Anne-Marie Cameli mi-a spus ca, dupa parerea ei, Noua Caledonie e paradisul pe pamint. Ei au locuit trei ani acolo, Michel era medic militar, chirurg, si a fost detasat la Noumea. Mi-a facut o descriere din care chiar reiesea ca acolo e Paradisul. A inceput sa ma intereseze subiectul, am cautat date despre acel loc, am adunat informatii, am vazut imagini. Cred ca as putea sa-mi dau oricind un doctorat din istoria si geografia Noii Caledonii. A fost o provocare sa ajung acolo. Dar nu am vrut sa merg doar asa, intr-o excursie, ca un turist. Am vrut sa descopar lumea triburilor, care mai exista, sa calatoresc in acel spatiu arhaic, cu o existenta greu de imaginat in zilele internetului. Am vrut sa-mi fac prieteni acolo. Am vrut sa ma impregnez de atmosfera locului. Am nascocit proiectul cu cartea care sa fie scrisa acolo, trimisa prin internet, si lansata la aeroport.
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.