Cortul rosu este locul unde femeile se retrag in timpul menstruatiei, al sarcinii, al nasterii si al lauziei, spatiul unde creeaza un univers al lor. Afara, in lumea barbatilor, se face istoria, se pun la cale faptele mari, se croieste destinul poporului lui Israel si al lumii. In cortul unde femeile trebuie sa se retraga, din cauza «necurateniei» lor, domneste o alta realitate, metaforica si inefabila. Aici se spun povestile oamenilor si ale zeilor, se transmite traditia magiei, a leacurilor vindecatoare, a secretelor pentru a avea urmasi sanatosi, se pastreaza memoria generatiilor care au trecut. Cortul rosu nu ofera insa o persepectiva feminista tezista, o istorie paralela a femeilor in conflict cu cea a barbatilor sau un protest la adresa oprimarii falocratice. Fiicele lui Israel impartasesc tragediile si bucuriile comunitatii lor, sint solidare cu acele traditii care permit unui popor incercat sa supravietuiasca. O fac insa in felul lor, dezvaluim ca, daca evenimentele istorice au loc afara, cortul rosu este locul in care viata isi gaseste continuitate si sens.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.