Marturisirea unui scriitor ca relatia sa cu natura si, in special, relatia cu copacii i-a influentat opera mai mult decit teoriile literare, lecturile si studiile filologice din universitate ar putea fi privita ca o excentricitate sau o vorba de duh. Cind vine insa din partea autorului unor romane ca Magicianul, Colectionarul sau Logodnica locotenentului francez, afirmatia incepe sa capete greutate. In Copacul, un eseu cu pronuntate accente memorialistice, John Fowles reuseste sa ofere credibilitate acestei confesiuni neasteptate. In opozitie cu tatal sau, reprezentant al unei Anglii postvictoriene rationaliste si ordonate, pentru care natura se infatiseaza mai cu seama sub forma unei gradini ingrijite in care cresc pomi fructiferi selectati dupa metode stiintifice, scriitorul de mai tirziu isi descopera in adolescenta dragostea pentru vegetatia salbatica, pentru padurile neimblinzite in care copacii, «fiinte mai sociale decit oamenii», cresc haotic, urmind doar logica supravietuirii ca specie. Un proces oedipian s-ar putea spune, de cautare a propriei identitati in pofida autoritatii paterne, daca John Fowles nu ar descoperi ca, paradoxal, aceste doua atitudini se completeaza, ca radacinile ingemanate ale aceluiasi arbore.

Related products

Copacul
  • La reducere!
  • -40%
Seria de autor „John Fowles”

Copacul

John Fowles
17,97 lei 29,95 lei
Time left
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.