Piesa centrala a cartii este critica virulenta a Administratiei Bush Jr. in cimpul politicii de securitate si politica externa. Spre deosebire de cei care considera ca interventia militara in Irak a fost prost gindita si desfasurata, Soros apreciaza ca ideea insasi a interventiei a fost o eroare colosala de strategie, o misperception (o perceptie total eronata) a realitatii. Cu atit mai ridicole par acum comentariile celor care s-au aliniat orbeste la o gindire strategica ce a condus la un impas extraordinar in Irak. Grava este catalogarea celor care au examinat critic doctrina militara a Administratiei Bush Jr. si interventia din Irak ca fiind rezultatul unei ideologii de stinga, incapabila “ cum se afirma “ sa inteleaga marile pericole, neconventionale, ale lumii dupa 11 septembrie 2001. Oare amiralul Brent Scowcroft (consilier pentru securitate nationala al fostului presedinte Bush) si altii ca el nu au fost patrioti cind au criticat pregatirea interventiei militare in Irak? Si cum au fost Malcolm Rifkind (fost ministru al Apararii in Marea Britanie in guvernul conservator al lui John Major) si Douglas Hurd (fost ministru la Foreign Office), cind au anticipat impotmolirea din Irak, reverberatiile in regiune? In politica externa nu apartenenta la stinga sau la dreapta politica explica automat o pozitie sau alta. Soros ne ofera o pilda mare de implicare generoasa in viata sociala, nu numai a tarii care l-a gazduit dupa fuga de sistemul totalitar. Din pacate, nu sint multi ca el.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.