In Satul romanesc pe drumul catre Europa, cartea pe care am co-editat-o recent, alaturi de Malina Voicu, putem regasi marturii venite din sase sate complet diferite despre modul in care oamenii de acolo incep, unii mai timid, altii mai cu aplomb, sa isi (re)construiasca comunitatile. Aflam cum, in zone diferite din Romania, satenii isi unesc uneori fortele in proiecte comune, lucreaza voluntar in beneficiul tuturor (ce e drept, extrem de rar), dezvolta mici proiecte care presupun colaborare, precum existenta unei echipe de fotbal a satului, si care adauga pietricele importante la fundatia schimbarii mentalitatilor. Mai aratam in carte cum satenii par a fi niste critici destul de realisti ai propriei situatii, identificind imediat ce este altfel in satele noastre, in comparatie cu restul satelor din noua noastra patrie, UE. Infrastuctura mai degraba absenta, saracia si mentalitatile sint imediat amintite ca fiind marci identitare distincte ale ruralului din Romania. Cum insa nu exista nici un model sui generis de <>, nu vad de ce satul romanesc nu ar fi unul european. Exista si alte sate din Europa la fel de sarace, de lipsite de infrastructura si de incremenite in istorie precum ale noastre. Mai mult, varietatea in Romania este mare, putind structura “ spre exemplu “ sase lumi rurale distincte, intre care satele mai traditionaliste, chiar daca reprezinta o majoritate relativa, nu sint singurele modele posibile. Ele dau insa tonul, impunind diferenta destul de mare fata de <> ruralului european.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.