Cartea se constituie, mai intii, dintr-un fel de <> (Adrian Cioroianu nu ezita sa vorbeasca la persoana intii si isi spune raspicat parerea) iar pe de alta parte intr-un soi de <> a acelor ani, care au fost anii guvernarii pesediste. Talentul iesit din comun al autorului se simte peste tot dar si mai importante sint, aici, privirea lucida si diagnosticele exacte. Cum Adrian Cioroianu este si un reputat istoric, el se arata cu deosebire sensibil la ideea de memorie, chiar daca este vorba de memoria unei perioade foarte recente. Cititorul isi va reaminti multe din evenimentele “ evenimente adevarate dar si false evenimente “ anilor 2001-2004, va putea face comparatii, va pune alaturi, spre exemplu, imaginea lui Adrian Nastase prim-ministru cu imaginea de astazi a aceluiasi (Oare e bine spus aceluiasi?. In mai multe privinte, cred ca da) Adrian Nastase. Dar acesta e unul din sutele de exemple. Mai vedem cum un om politic tinar (tot pe atunci Adrian Cioroianu a inceput sa activeze in PNL) judeca viata politica, ii ia pulsul cu regularitate, analizeaza si disociaza, isi justifica “ fara incrincenare si fara demagogie “ optiunile politice. O carte pasionanta, scrisa cu verva si farmec, dar si cu rigoare si cu o coerenta impecabila a demonstratiei. Mai greu este “ pentru ca le gasim la tot pasul “ sa alegem, conform obiceiului nostru, citeva...
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.