Naratorul/antieroul muzicant William, inocent ca printesa din basm, prins intr-o Londra seaca si antisociala, aflat in urmarirea unei cariere alaturi de formatia The Alaska Factory si martor la o crima atroce, reuseste sa extraga dintr-o intreaga avalansa de evenimente urbane un traseu initiatic. Numai ca Jonathan Coe nu marseaza la stereotipuri de acest gen, asa ca traseul protagonistului sau sfirseste in cu totul alta destinatie decit te-ai astepta. Plus ca pianistul nostru amator se fisticeste, confruntat cu propria memorie si cu prezenta unui cititor pe care nu stie de unde sa il ia: aparent, povestea lui are o structura rigida de melodie, dar ocolurile si sincopele nu lipsesc, instaurind o anarhie “ in the UK “ aparenta. Firul narativ curge caznit si sinuos pe timpul a 90% din lectura, cu personajul lalaind-o in dusuri de autocompasiune (a la Hanif Kureishi) si in exercitii de compozitie cu fragmente de partituri cu tot, surprinzator pentru un povestitor atit de versat ca si Coe. Cu exceptia muzicii si a trupelor mentionate, anii 80 sint imposibil de recunoscut. Coe scoate la iveala mai degraba <> ascuns in spatele ostentatiei vestimentare. Abia in momentul deznodamintului, sesizezi cita frustrare (dar si indicii) ai acumulat si cum, ca prin farmec, naratorul rezolva situatia in doar doua-trei pagini.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.