Minunat prilej pentru participanti sa descopere ca Moshe Idel nu este numai profesorul de gindire iudaica de la Universitatea Ebraica din Ierusalim si cercetatorul de istoria religiilor, ci un spirit extrem de deschis si de preocupat de realitatea romaneasca, una care l-a marcat profund si irevocabil. Volumul Ceea ce ne uneste. Istorii, biografii, idei. Sorin Antohi in dialog cu Moshe Idel este, in opinia noastra, una dintre cele mai fascinante carti de convorbiri care s-au publicat in ultimii ani in Romania. Poate fi Moshe Idel un model pentru generatia tinara din Romania? Parerea noastra este ca el ofera un exemplu de urmat prin marea dorinta de a fi liber. Nici un pas din intreaga sa viata nu e un joc de conformisme intre picloase oglinzi paralele. Acribia stiintifica nu este nimic fara curajul propriilor opinii, in raspar, uneori, cu linia generala. Si nu vei fi un om complet daca nu-ti stii originile, daca nu vrei sa afli mai mult decit informatia comuna si incompleta care circula in mediile in care te misti si traiesti. Este ceea ce ne spune Moshe Idel: sa vrei sa cauti neintrerupt, sa fii curios, sa nu te lasi <>, sa-ti tii cumpatul pentru cumpana propriilor ginduri, sa-ti gasesti resurse de vitalitate chiar si acolo unde viata e anosta, sa poti discuta din perspective care trebuie sa coexiste: <>. Un indemn la luciditate, o luciditate care fascineaza, pentru ca e sincera si daruita intelegerii.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.