De fapt, asta nu este o carte pe care am planificat-o. N-a fost calculata nici de mine, si nici de Sorin Antoni. Nu am discutat inainte. A fost o convorbire la care el a reflectat. E mult mai spontana decit orice alta carte pe care am scris-o sau la care am fost autor. Pentru mine este foarte greu sa vad cum este cartea, pentru ca nu a fost un plan. Este ceva care a evoluat zi dupa zi. Deci mi-e greu sa inteleg. Cartile mele au un plan; bun sau rau “ pot sa spun de ce am evoluat intr-o directie sau in alta. Aici au fost mai mult asociatii. Daca este un interes pentru cititor, acela este probabil pentru oamenii care sint interesati-de momentul de trecere de la faza capitalista la cea comunista a Romaniei. Cum s-a intimplat asta intr-un orasel din Moldova, cum a avut loc. Nu a fost asa de dur si imediat cum a fost in orasele mai mari. Eu am vazut o trecere pe care n-o intelegeam atunci. Si asta am povestit in prima parte, cum am trait eu acolo. Am plecat la 16 ani din Romania si eu intelegeam atunci ce este comunismul, dar asta era destul de abstract. Era foarte diferit de ce imi inchipuiam ca era in orasele mari, in care epurarea a fost mult mai puternica si drastica. Un loc uitat, in munti. Pina ce a ajuns comunismul, daca a ajuns vreodata, i-a luat timp.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.