Descoperim, intr-adevar, la Origen o relativ vehementa polemica anti-iudaica (chiar daca alexandrinul recunoaste valoarea unor explicatii ale invatatilor evrei si importanta Bibliei ebraice, asa cum o arata ale sale Hexapla), bazata mai ales pe distinctia <>. Dar polemica sa nu se poate referi decit la paradigma misnaica, care respingea alegoreza (daca nu cumva e mai curind un reflex al disputelor din Noul Testament) si in nici un caz la paradigma philoniana. Caci Philon denunta si el <> si lauda <>. Atita doar ca acesta era, pentru el, pur si simplu Filosofia pe care cartile lui Moise ar fi cuprins-o in profunzime, la fel dupa cum o cuprindeau si dialogurile lui Platon. Caci <> “ ar fi putut spune si Philon, precum ceva mai tirziu Numenios din Apameea, un important platonician pagin din secolul al Il-lea, amintit si de Adrian Muraru “ <>.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.