Punctul de plecare al acestui roman au fost povestile pe care mi le spunea tatal meu in copilarie, dar erau doar fragmente pe care trebuia sa le pun alaturi, ca piesele de puzzle. Am decis sa ma apuc serios de cartea asta cind m-am dus prima oara in Statele Unite. Acolo am realizat cit de mult s-a schimbat Italia intr-un secol. Cind bunicul meu a emigrat, Italia era o tara saraca, iar oamenii erau nevoiti sa plece in alta parte ca sa cistige pentru famiie. Iar la vizita mea in State, toata lumea imi spunea ce frumoasa e Italia, care devenise sinonima cu mincarea buna, moda, arta, istoria. Asta sintem noi pentru ei acum, dar in urma cu 100 de ani eram gunoaiele pe care le primeau pentru muncile ingrate. Povestea familiei mele este de fapt povestea tarii mele. Am intervievat oameni care l-au cunoscut pe bunicul meu, pe prietenii lui si am inceput sa caut prin arhive. Am unit aceste doua Italii, cea adevarata si cea transferata peste Ocean.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.