Cartea profesorului Andrei Marga Filosofia lui Habermas, consacrata celui mai reprezentativ filosof german de azi si, poate, unul dintre cei mai mari ginditori contemporani, reprezinta rodul unor preocupari de decenii ale filosofului clujean. Inca din 1985 Andrei Marga publica monografia Actiune si ratiune in conceptia lui Jurgen Habermas “ una dintre primele publicate in Europa “ si dadea (impreuna cu Walter Roth si Iosif Wolf) prima traducere romaneasca din opera filosofului (Cunoastere si comunicare. Jurgen Habermas, 1983). Monografia de fata este desigur mult mai extinsa decit cea din 1985, cuprinzind intreaga evolutie de pina acum a cercetarilor lui Habermas. Autorul atrage atentia de la inceput ca in monografia de fata el urmareste, mai presus de toate, expunerea filosofiei lui Habermas si mai putin examinarea (interpretarea) ei, o optiune decisiva care largeste mult sfera cititorilor potentiali, adresindu-se si celor mai putin initiati. Intemeierea filosofiei lui Habermas pe o baza istorico-filosofica atit de larga permite ca studiul operei ginditorului german, asa cum o prezinta Andrei Marga, sa echivaleze cu o adevarata introducere in intreaga filosofie contemporana.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.