Dupa ani de dictatura, in care cenzura partinica a functionat nemilos sau autocenzura a fost la fel de drastica, a venit si timpul sa punem pe hirtie tot ce gindim si visam, scirbe, frustrari, idealuri si nostalgii. La aparitia primului volum care se ocupa de memorialistica, spuneam ca peste 50 de ani cine va parcurge respectivele pagini va putea sa-si faca o parere corecta despre literatura romana de dupa ceausism si va intelege ca daca nu am avut procesul comunismului la tribunal l-am avut de fapt in carti. Panorama oferita de Dan C. Mihailescu, in care a ales titlurile cele mai reprezentative ale perioadei, constituie pina la urma chiar o marturie in favoarea valorii. Proza romaneasca nu e cu nimic mai prejos decit ce s-a scris in restul Europei sau pe alte continente. Este revansa unui popor dupa tone de umilinte si minciuni. Sertarul a iesit la suprafata. Miinile celui care citeste tremura cind patrunde intr-o impresionanta materie epica si sufleteasca.
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.