Cons­trucția sofisticată a romanului e reali­zată dintr-un amestec, în proporții diferite pe par­curs, de fibre naturale și fibre sintetice care rezistă la temperaturi diferite. Naratorul, Michi Lucescu, își înalță struc­tura palatului pe recuperarea din me­morie a unor epi­soade din copilărie, adolescență și tinerețe legate de Casa cu Lei, de mama domi­na­toare, de tatăl biologic și cel vitreg, de bunicii pa­terni și de ten­siunile între cele trei generații bio­logice – repre­zentative pentru societatea de tran­ziție. Lipsa de afecțiune și ciocnirile cu adulții din jur nasc în copilul sensibil demoni interiori care mai t rziu nu pot fi potoliți dec t cu alcool. Între capitolele cu epică fluctuantă intitulate Casa cu Lei se interpun încăperile altui edificiu, unde, în fiecare, rulează filme – povestiri separate – des­pre personaje reale, din epoci și țări diferite, toți av nd în comun des­tine eșuate din cauza cruzimilor is­toriei sau suferin­țelor psihice degenerate în ne­vroze și alcoolism. Pe ideea-pilon a ratării, Abra­xas anve­lopează în fic­țiune și developează cu artă o lume familiară citito­rului rom n.

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.