Am fost mereu sedusă de farmecul narativ dul­ce-amar al satirelor lui ancorate în realitatea so­cială, politică, economică și culturală a Marii Britanii din anii ’70 ai secolului trecut și p nă azi. Noul lui roman, pe care vi-l recomand ca lectură de vacanță, a fost scris în doar cinci luni, jumătate într-o rezidență pe țăr­mul Atlanticului, în Portugalia, jumătate la Lon­dra. (…) În romanul acesta, personajul titular e cineastul austriaco-american Billy Wilder (1906-2002), scenarist, regizor și producător cu o carieră de peste 40 de ani la Hollywood, încununată cu două premii Oscar pentru regie și trei pentru sce­nariu. (…) Ro­manul lui Jonathan Coe e anume compus pentru a se citi ușor și a menține curiozitatea: întorsături neaș­teptate, dialo­guri alerte (la un moment dat, pe vreo 50 de pagini, textul ia for­ma unui scenariu), prezențe episodice ale unor figuri de vedete, de la Marilyn Mon­roe și Jack Lemon, la Al Pa­cino și Spielberg. Mai ales oamenii în curs de îm­bătr nire, care se străduiesc să-și gă­seas­că un rol de ju­cat într-o lume interesată doar de nou­tate, vor fi sen­sibili la subtextul poveștii.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.