Este un roman pentru preadolescenți scris în urma experienței pandemiei. În această perioadă de izolare am avut contextul potrivit să stau mai mult de vorbă cu Filip, fiul meu, să aflu pe îndelete cum g ndește, care-i este cercul de prieteni, cum interacționează între ei și cum se raportează la online. De aceea în dedicație Filip este numit „coautor involuntar al cărții”. Dacă vreți să traducem neapărat în limbaj sociologic, am făcut observație participativă. Se pare că am prins ceva important din modul lor de a fi, de vreme ce cartea se bucură de mare succes printre elevi; am fost la nenumărate înt lniri prin școli, am participat la discuții pasionante, iar prima ediție este deja epuizată. „E un fel de Amintiri din copilărie, dar pentru generația noastră”, mi s-a spus la una dintre înt lniri. Un compliment uriaș. „E o carte care nu trebuie să cadă în m na părinților, pentru că află cum g ndim” a sunat o altă remarcă, la fel de prețioasă. E o diferență ca de la cer la păm nt între preocupările găștii online și cele ale copilăriei mele de la terenul de joacă sau din parc. (Pre)adolescenții din ziua de azi sunt ființe hibride, trăiesc jumătate în realitatea fizică și jumătate în lumea virtuală. Pentru ei virtualul este la fel de important și de concret ca realul fizic. În același timp, grupurile se coagulează în jurul acelorași atitudini și valori – simpatie, loialitate, umor, interese, gusturi, dovezi de prietenie. Natura umană profundă este neschimbată.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.