Baba comunistă este emblematică pentru nostalgia paradoxală după o perioadă dificilă din istoria noastră, pentru perdanții postcomunismului, pentru dezamăgiții perioadei de tranziție. În acest sens, experiența ei sintetizează un tip de emoție și de raportare la trecut care a marcat tot Estul Europei după căderea dictaturilor. În același timp, întruchipează sinceritatea, frăm ntările identitare oneste și privirea nuanțată asupra trecutului recent, fără a încerca să justifice ceea ce e de nejustificat. Este o persoană simplă, dar relevantă. Cartea are un ecou teribil în r ndul tuturor generațiilor și la toate orientările ideologice, fiindcă, zic eu, este profund umană și echilibrată. Apoi mai are ceva acest roman: o puternică convertibilitate în diverse ramuri ale artei, de la film la teatru și balet, ceea ce a făcut ca personajul principal să se bucure de o mare popularitate, nu numai de cea a publicului cititor.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.