Yoko Tawada își ia prin surprindere cititorul descriind o lume izolată, cu funcționare aberantă, în care teama de tehnologie și, mai rău, de electricitate provoacă reacții bizare la nivel social. Apar studii cărora nu le cere nimeni un temei științific despre impactul negativ al electricității asupra succesului școlar. (…) Urmarea este că oamenii se lipsesc treptat de televizoare, telefoane și mașini de spălat. Se lipsesc și de locuințe permanente. De lucrurile pe care nu le folosesc timp de șase luni. În societatea în care trăiește Yoshiro mijloacele de constr ngere sunt, ca în orice dictatură, inepuizabile. Nu există noțiunea de opoziție. Există doar c teva amintiri, de pe vremea c nd în Japonia veneau turiști, existau legături cu străinii, se putea călători dintr-un loc în altul. Izolarea totală – nu doar a țării, ci și a regiunilor – este considerată necesară pentru a ține departe răul venit din exterior. Acest rău nu este clar definit, este un concept rămas la stadiul de generalitate, folosit ca mijloc de manipulare.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.