Nici nu știi ce anume îți provoacă at ta plăcere intelectuală [citind cărţile lui Andrei Oişteanu]. Să fie la mijloc știința de carte a autorului? (De unde scoate omul ăsta at ta informație pe bandă rulantă, de unde at tea citate ce‑i ies lui în cale tocmai la momentul potrivit, ivite din cotloanele propriei sale memorii prodigioase, sau din cotloanele bibliotecilor parcă de nimeni cercetate înaintea lui?) Să fie de vină frumusețea fără cusur a demonstrației, simplă, elegantă și concentrată ca o teoremă matematică? Sau poate expresia lapidară, justă, fără pic de emfază – și cu at t mai eficace? Să pui plăcerea lecturii pe seama inteligenței vii? Sau poate că mai degrabă îți plac umorul, moderația, emoția reținută, umanismul profund, ca un bas ce acompaniază linia melodică a eseului? Toate sunt acolo, în pagina lui, și niciuna mai mult dec t e necesar. [...] Aproape fără să prindem de veste, opera lui Andrei Oișteanu s‑a ridicat în cultura rom nă impunătoare ca monument în adevăratul sens al cuv ntului dintr‑o serie lungă de acum de cărți de primă m nă.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.