Povestirile Lavinicăi Mitualcătuiesc un manual de bună înțelegere a rostului tuturor înt mplărilor din care se alcătuiește copilăria fiecăruia dintre noi. Un univers familial, înt mplător al ei, al celei care trăiește undeva în Oltenia, într-o familie alcătuită din patru membri – ea, sora și cei doi părinți – familie din clasa de mijloc. Se recompune sub ochii cititorului un univers din ce în ce mai îndepărtat, cel al anilor ’80, c nd familiile erau din ce în ce mai cov rșite de lipsuri – lipsa acută de alimente este omniprezentă, mama face adevărate vrăjitorii ca să gătească din te miri oale de m ncare care să ajungă c t mai multe zile, dar și să țină de foame. Un univers redat prin ochi de copil, căci naratoarea e încă copilă, trăiește fiecare înt mplare cu mirarea celei care n-a mai trecut niciodată prin așa ceva și astfel se ridică încet, încet blocuri, maidane, se alcătuiesc de un firesc nemaipomenit trasee urbane, se fac și se desfac legături de familie, relații amoroase, prietenii și c te și mai c te. Înt mplări mărunte, banale, din categoria „mi s-a înt mplat și mie” sau „ce ciudat, la fel am pățit și eu”, dar care au un ceva aparte, o amprentă personală, dată de asocierea cu elementele de specific local sau de istorie familială. (…) Un debut remarcabil, Bărbatul fără cap. Dicționar pentru ora șase fix de Lavinica Mitu. O scriitoare care nu s-a grăbit să-și trimită cartea editurilor și de care, sunt absolut convinsă, vom mai auzi.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.