(…) iată că Integrala operei lui Nicolae Steinhardt, respectiv 22 de volume publicate la Editura Polirom, s-a finalizat în luna mai a acestui an. O încheiere a socotelilor pe care monahul de la Rohia le-ar fi avut cu lumea asta. Corola de minuni a lumii văzute și nevăzute a lui Steinhardt se hotărnicește, cum ar fi spus Constantin Noica, țintuită între paginile unei ediții impecabil îngrijite, începută cu volumul Dăruind vei dob ndi (2008) și încheiată în 2022 cu volumul II de Corespondență. Aceasta, evident, p nă într-o zi c nd cineva se va g ndi să-i redeschidă dosarul vieții: cu alți ochi, cu altă inimă și alte g nduri. Corespondența reprezintă scrisorile expediate din perioada interbelică p nă în preajma morții unor prieteni, colaboratori sau colegi. Aceasta ni-l dezvăluie așa cum era: un smerit erudit, un luptător și un muncitor, un om liber, dar frăm ntat, fericit de prietenii pe care îi avea și cărora le scria chiar dacă știa că este urmărit de Securitate, avid de lecturi care zidesc și înalță spiritul, la zi cu tot ceea ce se înt mpla în lume, admirator de filme bune, de concerte de calitate și nu numai. (…) Felicitări și recunoștință Mănăstirii Rohia, Preasfințitului părinte Iustin, episcopul Maramureșului și Sătmarului, la inițiativa căruia a apărut opera integrală N. Steinhardt, Editurii Polirom care și-a asumat elegant acest demers minunat și întregii echipe care ne-a descoperit, prin eforturi considerabile, muncă și răbdare, chipul frumos al unuia dintre cei mai erudiți, iubiți și apreciați intelectuali rom ni

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.