Pentru generațiile tinere de cititori, relatarea ororilor perioadei comuniste reprezintă păstrarea memoriei și respectului față de toți cei ce au suferit în acele timpuri. De aceea, poveștile de viață precum cea a domnului Theodorescu – personajul principal al romanului Tatăl meu la izolare –, care compun, piesă cu piesă, puzzle-ul îngrozitor al uneia dintre cele mai întunecate perioade ale istoriei noastre, trebuie aflate de cît mai mulți oameni. Valoarea artistică a romanului se îmbină cu cea documentară, aduc nd în fața noastră o viață zbuciumată, trăită în niște vremuri și mai zbuciumate. Pentru mine, at t fresca socială a anilor ʼ50, în care încrederea în cel de l ngă tine era inexistentă, iar incertitudinea și nesiguranța domneau peste tot (la muncă, dar și în cercurile de cunoscuți), c t și pedepsele aplicate de către regimul comunist au construit un tablou tragic, în care personajul principal reușește să supraviețuiască în ciuda numeroaselor încercări. Pentru a nu repeta greșelile predecesorilor noștri, orice demers de înțelegere a epocii prezentate poate fi condiționat de o profundă cunoaștere a surselor istorice, biografice și literare, regăsite toate în romanul Tatăl meu la izolare de Cristian Teodorescu.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.