C ntecul păsării de plajă ne plasează în Constanța postcomunistă, în lumea Falezei Nord (FZN) și a cazematelor din beton, cu personaje care se deosebesc din punct de vedere etnic și social și luptă pentru supraviețuire. E o lume pe care, se pare, autorul o cunoaște foarte bine și pe care o înfățișează din perspective diferite (lingvistice, sociale, arhitecturale). Construită pe două planuri temporale, cartea prezintă, pe de o parte, o zi din viața lui Ainur, proxenet și bătăuș de carieră, care trăiește o criză existențială (își descoperă un nodul posibil malign), și, pe de altă parte, un plan retrospectiv, în care este explicată întreaga lui ascensiune în lumea interlopă a Constanței din anii ’90. Surprind cu precădere scenele de agresivitate și violență (exercitate barbar și asupra animalelor), redate într-un registru specific acestei lumi (nu lipsit de umor însă), precum și protagonistul, a cărui dezumanizare e explicabilă prin absența unei vieți familiale (mama moare la nașterea lui, tatăl îl privește cu reproș nerostit), a iubirii, afecțiunii, empatiei și tandreței.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.