Mi-aș fi dorit ca această carte să fie ficțiune. Prea dureros îi este conținutul pentru a fi o autobiografie. De-a lungul lecturii am simțit sentimente amestecate: milă, repulsie, indignare, ură, șoc. Memoriile lui Springora au avut un succes imediat, dar și au provocat un adevărat scandal. Matzef nu și-a negat nicic nd preferințele sexuale. El chiar și le-a imortalizat în propriile scrieri. (…) Un răsunet pozitiv al cărții s-a manifestat prin faptul că cei trei editori ai lui Matzneff au încetat să lucreze cu el; i-a fost revocată o bursă pe viață; iar guvernul francez a implementat v rsta de consimțăm nt de 15 ani. (…) Scandalul a scos la suprafață și nume mari din societatea franceză care îl susțineau pe Matzneff printre care François Mitterrand, Jean-Marie Le Pen, Yves Saint Laurent, Pierre Bergé etc. Am fost surprinsă să-l găsesc și pe Emil Cioran printre cei care îl îndreptățeau pe pedofil. Et, en effet, comment admettre qu’on a été abusé, quand on ne peut nier avoir été consentant? Recomand cartea, este un duș cu apă rece.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.