E greu să scrii o carte despre viața lui Nichita Stănescu, fiindcă viața lui a fost, mai mult dec t opera (așa se înt mplă în ordinea lumii), așezată în văzul tuturor, expusă, dăruită celor care, așezați la masa lui, primeau în dar poezii scrise în aer. O asemenea carte, ca să spună ceva nou, poate că așa ar fi trebuit scrisă, cum a făcut Bogdan Crețu, venind pe contrasens, de multe ori ironic, cinic, lucid, cu duioșia lăsată în subsidiar. (…) Cartea face sinteza unor lucruri care s-au mai spus. Noutatea constă în contextualizarea lor și în plonjarea riscantă (și de aceea autentică) în stilul confesiv, lucid, dureros imprimat în dezordinea g ndurilor unui om care trăiește din inerție, deși a murit de mai multe ori. P nă la urmă, nu putem cunoaște nimic în mod absolut. Chiar și ceea ce știam se schimbă sub puterea unei cărți cum este aceasta semnată de Bogdan Crețu. O carte care te dezorientează la început, trezind negare, poate și revoltă, și, ca în procesul vindecării de traume, te face să accepți că există, deși n-ai fi vrut, „moartea de sine însuși”. Aș spune că sunt aici pagini care te secătuiesc de puteri. Și te cucerește.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.