Într-un prezent tulburat de război, Simfonia mută a lui Nichita Danilov reordonează însăși structura Universului, aduc nd în atenția publicului cititor întrebări existențiale care dau sens însăși vieții pe care o trăim. Această colecție de nuvele și povestiri, recent publicată la Editura Polirom, scoate din matca sa definiția concisă a hazardului, reordonează particulele, dispersează atomii și integrează personaje-simbol. Spectrul Urmuz, pictorul Van Gogh, profesorul Stephen Hawking sunt doar c teva exemple extrase din aerul „surd, ca de p slă” al acestei lumi noi. Atmosfera din Simfonia mută e sub semnul furtunii, dar și al nălucirilor, al unui vis continuu și straniu, al unei realități în care pătrund, nestingherite, „semnele Gheenei”. E o lume stăp nită de „imagini-ființe”, de „existențe posibile ce nu și-au găsit încă rostul în lume”, aceleași care vin să pună singurele întrebări care contează, cele care trasează căi de acces între lumi infinite și finaluri multiplicate la nesf rșit prin două oglinzi puse față în față. Realitatea propriei minți își pierde contururile, conștiința și trupul se dilată deopotrivă. (…) Nichita Danilov se dovedește, și de această dată, nu doar dirijorul, ci și compozitorul fantastic al unei simfonii nepieritoare.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.