Andrei Șerban e unul dintre cei cărora le datorez ore me­morabile, înalte, din viața mea de amator de teatru silit să se con­frunte cu un cotidian aplatizant. De aceea, pe l ngă spectacolele, c te i le-am putut vedea la Bucu­rești, i-am citit și scrierile despre sine: O au­tobiografie, publi­cată tot la Polirom mai demult, și cartea pe care v-o recomand acum, scrisă c t a stat în reclu­ziu­nea pande­miei. Teatrul înseamnă pentru regizorul Andrei Șer­ban „împreună cu cei­lalți”, o lume în mij­lo­cul căreia și-a trăit in­tens profesia. Obligat la „distanțare” și izolare, a găsit în scris soluția de a nu fi singur: „mi­crobul teatrului e activ în afa­ră, ca să comunic cu actorii și pu­blicul, pe c nd scriind am mers spre interior. De unul singur am căutat mijlocul cel mai efi­ca­ce ca să mă liniștesc, să-mi con­trolez agitația ca să pot fi în con­tact cu personajele remar­ca­bile pe care am încercat să le rea­duc la viață în carte”. Majoritatea artiș­tilor, pu­țin spus remarcabili, de a căror apropiere și prețuire a avut parte au mu­rit, iar portretele lor se cons­tituie într-un Pantheon personal. De fapt, Andrei Șer­ban vorbește despre sine în relație cu cei ce l-au ajutat să evo­lueze creativ – men­tori, călăuze, spriji­ni­tori – sau cu cei cu ca­re a lucrat – ac­tori, c ntăreți de o­pe­­­ră, coregrafi, muzicieni, sce­no­grafi. 

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.