Dincolo de ideea de europenitate și de retrasarea unor granițe simbolice av nd la bază crezuri culturale comune, volumul istoricului britanic este, în egală măsură, unul care, în paralel și fără a destructura ideea centrală pe care își construiește argumentul, pune accentul pe biografiile celor trei protagoniști și pe povestea de dragoste care se creează între ei. Documentarea amănunțită asupra biografiilor lor, alternarea planurilor temporale și a celor spațiale, focalizarea pe operele de creație sau de impresariat ale acestora, precum și reconfigurarea relațiilor (culturale, sociale, afective) fac din acest volum o carte-reper despre omul secolului al XIX-lea. (…) Parcursul acestor trei personaje, înt lnirile și devenirea lor, felul în care își motivează alegerile și maniera în care traversează provocările timpului în care le-a fost dat să trăiască demonstrează cu fiecare etapă că Europa presupune de fapt un construct cultural, iar granițele geografice sunt eludate de o Europă mentalitară, bazată pe afinități și pasiuni comune. Miza cărții reprezintă, în consecință, acea unitate din cadrul diversității ce a afirmat europenismul.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.